2016. április 3., vasárnap

5. házi feladat: Feladatlap (teszt)

Tisztelt Olvasó!

Ebben a házi feladatban egy 5 kérdéses tesztet készítettem német nyelven 9. osztályos tanulók számára, ami a nyelvtani nemmel, közismerten a névelőkkel foglalkozik. A feladatlap épít a tanulók előző órákon megszerzett tudására és előrevetíti a következő órán megírandó témazáró feladatait.

A teszttel felmérheti a tanár a diákok jelenlegi ismereteit. Úgy gondoltam, hogy ezt a tesztet is jelezném már előre a diákoknak, és így tudnának már erre is tudatosan készülni, elősegítve ezzel a témazáróra való felkészülést. Azoknak a tanulóknak, akik a tesztet hibátlanul oldanák meg, 5 plusz pont járna majd a témazáró dolgozatban, ami eldönthetné a kétes érdemjegyeket.

Ezt a feladatlapot tehát egy összefoglaló óra elején használnám fel az ismeretek felelevenítésére és az esetleges félreértések tisztázására, hiányosságok pótlására. Erre szolgálnak a feladatokhoz csatolt magyarázatok is, amelyek röviden, tömören fogalmaznak meg egy-egy nyelvtani szabályt. 

A tesztre 5 percet szánnék, maximum 1 perc állna rendelkezésre egy kérdés megválaszolására. 

A feladatlapot a www.socrative.com oldalon készítettem, ahol a tanulók "student"-ként bejelentkezve a következő kód megadásával tudnak hozzáférni a kérdésekhez: 8W7UJHGUB.

A teszt pdf-változatát, amelyet ki is nyomtathattok, itt láthatjátok:



Jó szórakozást kívánok minden német nyelv iránt érdeklődőnek!

Üdvözlettel
Kovács Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése