2016. május 7., szombat

Online teszt a félévhez kapcsolódó elméleti tananyagrészből

Kedves Olvasó!

Utolsó szemináriumi feladatom rövid leírását mutatom be a következőkben. Készítettem egy 10 kérdésből álló tesztet a félévhez kapcsolódó elméleti tananyagrészből, melynek segítségével ellenőrizni lehetne a hallgatók által elsajátított ismereteket. Néha segítségként, néha csak információként mellékeltem a kérdésekhez egy-egy képet is, növelve a motivációt a teszt kitöltésére.

A feladatlapot a socrative elnevezésű online tesztkészítővel állítottam össze. Kitöltésére maximum 15 percet szánnék, hiszen a kérdések megválaszolására biztos tudás birtokában ennyi idő sem szükséges.

A feladatlaphoz a https://b.socrative.com/login/student/ oldalon a következő kód megadásával férhettek hozzá: 8W7UJHGUB. 

A feladatsor kódja: SOC-22312394

Bízom benne, hogy a félévben elkészített feladatok sokaknak elnyerték tetszését és alkalmazni fogják pedagógiai munkájuk során!!!

Üdvözlettel
Kovács Dani

Előadás az interaktív tábláról

Kedves Olvasó!

Beidek Anitával készítettünk egy rövid ismertetőt az interaktív táblával kapcsolatban, melyet be is mutattunk a szemináriumon. Anita volt felelős az elméleti ismeretek gyarapításáért, én pedig a tábla gyakorlati használatát mutattam be, illetve ennek egy kis szegmensét. 

Remélem, hogy előadásunkkal meg tudtuk mutatni, hogy milyen sok lehetőség rejlik az interaktív tábla használatában.

Az alábbi linken pedig magatok is megtekinthetitek az általunk készített prezentációt:


Sok sikert kívánok az interaktív munkához!

Üdvözlettel
Kovács Dani

9. házi feladat: Infografika

Kedves Olvasó!

Az elmúlt órán az infografika elkészítésének különböző formáival ismerkedhettünk meg. A szeminárium keretein belül kipróbálhattunk kettő olyan online elérhető infografika-készítő programot (piktochart, canva), melyek segítségével tanóráinkat sokkal színesebbé tehetjük. A szemléltetéssel egybekötött tanóráknak véleményem szerint az a nagy előnye, hogy így a tanulók a megtanulandó anyaghoz képeket, alakzatokat köthetnek, melyek nagy mértékben támogatják a sikeres tanulást.

Infografikám elkészítéséhez a canva volt segítségemre. Azt gondolom, hogy fontos megmutatni diákjainknak személyiségünk sokszínűségét annak érdekében, hogy jobban megismerjenek bennünket, elősegítve ezzel a későbbi hatékony együttműködést. Ezért infografikám témája nem más, mint a szőlészet, borászat, melyeket hobbiként űzök.






Remélem, hogy majd a diákok tetszését is elnyeri szabadidős elfoglaltságom, és így elsajátítják ezen terület német szókincsét is! Továbbá ajánlom ezeket a diákat minden borkedvelőnek!

Üdvözlettel
Kovács Dani







2016. május 1., vasárnap

8. házi feladat: Szófelhő

Kedves Olvasó!

Az elmúlt szemináriumi óra alkalmával szófelhőkészítő programokkal ismerkedhettünk meg, éppen ezért az e heti házi feladat egy szófelhő készítése saját hobbiról vagy a szaktárgyakhoz kapcsolódóan. Ebben a feladatban a szófelhő német nyelv oktatásában betöltött illetve betölthető szerepét szeretném megmutatni.

Környezet és természet témakörben választottam ki szavakat, a diákoknak pedig az lenne a feladatuk ezekkel, hogy névelőjüknek és esetleges többesszámuknak utánanézzenek.

Most pedig következzen a szófelhő maga, amit a tagul.com online szófelhőkészítő programmal készítettem:


A szófelhő élvezhetőbb formában az alábbi linken érhető el:
https://tagul.com/f52j8juytf12/umwelt-und-natur !!!

Remélem ezzel a feladattal tanári pályám során motiválhatom a diákokat a német nyelv elsajátítására.

Üdvözlettel
Kovács Dani